[debian-edu-commits] [Skolelinux] Update of "Dokumentasjon/BokenOmLinux/Multimedia" by LarsMartinHambro

www-no at skolelinux.no www-no at skolelinux.no
Thu Apr 7 06:23:56 UTC 2016


Dear Wiki user,

You have subscribed to a wiki page or wiki category on "Skolelinux" for change notification.

The "Dokumentasjon/BokenOmLinux/Multimedia" page has been changed by LarsMartinHambro:
http://wiki.skolelinux.no/Dokumentasjon/BokenOmLinux/Multimedia?action=diff&rev1=15&rev2=16

  
  
  == Installasjon av MP3-avspiller ==
- Den medfølgende MP3-avspilleren (xmms-programmet) under Fedora og Red Hat har ikke støtte for MP3. Fedora og Red Hat mangler bare en fil dvs.  /usr/lib/xmms/Input/libmpg123.so. Dette har Fedora og Red Hat med vilje utelatt fordi filene (kildefilene) ikke er 100% GPL kode (Copyright).  Det er viktige å understreke at både Fedora og Red Hat støtter formatet OGG Vorbis surround https://people.xiph.org/~xiphmont/demo/surround/demo.html som er betraktelig bedre enn formatet MP3. Problemet i dag er at det er MP3 som har blitt den etablerte standarden og ikke OGG Vorbis Sourround.  Kjører du SuSE Linux følger det med støtte for MP3. Ønsker du støtte for MP3 i Fedora og Red Hat går du til Guru Labs:
+ Den medfølgende MP3-avspilleren (xmms-programmet) under Fedora og Red Hat har ikke støtte for MP3. Selv om formatet støtter sourrund er problemet med Mp3\OGG er disse er komprimert til langt lavere lydkvalitet ofte under 320 kb\s Fedora og Red Hat mangler bare en fil dvs.  /usr/lib/xmms/Input/libmpg123.so. Dette har Fedora og Red Hat med vilje utelatt fordi filene (kildefilene) ikke er 100% GPL kode (Copyright).  Det er viktige å understreke at både Fedora og Red Hat støtter formatet OGG Vorbis surround https://people.xiph.org/~xiphmont/demo/surround/demo.html som er betraktelig bedre enn formatet MP3. Problemet i dag er at det er MP3 som har blitt den etablerte standarden og ikke OGG Vorbis Sourround.  Kjører du SuSE Linux følger det med støtte for MP3. Ønsker du støtte for MP3 i Fedora og Red Hat går du til Guru Labs:
  
  http://www.GuruLabs.com/downloads.html
+ 
+ For lyd-ekperter vil foretrekke Wimp Hifi eller FLAC som er "loss-less" ergo tapfri lydkvalitet sammenlignet mot HD\Hifi lyd.
+ 
+ https://xiph.org/flac/download.html
+ 
+ Men de ferreste hører forskjell i starten da er særlig detaljerne som er viktig.
+ Er ikke all musikk som trenger høy bitrate for å låte bra.
  
  Her laster du ned tilleggsmodulen XMMS MP3 for Fedora. Du finner filen i adressen under:
  



More information about the debian-edu-commits mailing list