<div dir="ltr">Hi,<div><br></div><div>I am trying to get NUT 2.7.2 working on my Solaris 11.2 system with a PowerWalker 2000 VI PSW UPS. I have carefully configured the software such that it 'works' using custom values in the ups.conf file:</div><br>        driver = nutdrv_qx <br>        port = auto <br>        desc = "my UPS" <br>        protocol = voltronic-qs <br>        subdriver = cypress <br>        vendorid = 0665<br>productid = 5161<div><br></div><div>The problem I'm experiencing is that after a random amount of time, usually a few mins, the driver stops providing data and the and the application complains the data is "stale".</div><div><br></div><div>More extensive debugging by running the driver sudo ./nutdrv_qx -u root -a MY_UPS -DDDDDD indicates the driver works normally then will randomly stop working at stop "send: QS". The debug logs show values successfully retrieved repeatedly until something like:</div><div>....</div><div><div>Quick update...</div><div>send: QS</div><div>read: (247.9 239.1 248.0 005 50.0 27.5 --.- 00001001</div><div>update_status: OL</div><div>update_status: !LB</div><div>update_status: !CAL</div><div>update_status: !FSD</div><div>upsdrv_updateinfo...</div><div>Quick update...</div><div>send: QS</div></div><div>(driver hangs here)</div><div><br></div><div>I'm using Generic Q* USB/Serial driver 0.06 (2.7.2) with USB communication driver 0.32. Playing with pollinterval didn't help - Is there anything further I can do to help troubleshoot this problem?</div><div><br></div><div>Regards,</div><div>Richard</div>







</div>