Hi Ted,<br>Thanks for the quick response. Running ./kacpimon as root I get:<br><br>debian:/home/lontra/Desktop/kacpimon# ./kacpimon <br>Kernel ACPI Event Monitor...<br>open for /proc/acpi/event: No such file or directory (2)<br>
  (ACPI proc filesystem may not be present)<br>/dev/input/event0 (Macintosh mouse button emulation) opened successfully<br>/dev/input/event1 (AT Translated Set 2 keyboard) opened successfully<br>/dev/input/event10 (HDA Intel Mic) opened successfully<br>
/dev/input/event11 (HDA Intel Headphone) opened successfully<br>/dev/input/event12 (SynPS/2 Synaptics TouchPad) opened successfully<br>/dev/input/event13 (TPPS/2 IBM TrackPoint) opened successfully<br>/dev/input/event2 (Power Button) opened successfully<br>
/dev/input/event3 (Lid Switch) opened successfully<br>/dev/input/event4 (Sleep Button) opened successfully<br>/dev/input/event5 (ThinkPad Extra Buttons) opened successfully<br>/dev/input/event6 (UVC Camera (17ef:4807)) opened successfully<br>
add_connection(): Too many connections.<br>/dev/input/event7 (PC Speaker) opened successfully<br>add_connection(): Too many connections.<br>/dev/input/event8 (HDA Intel Headphone) opened successfully<br>add_connection(): Too many connections.<br>
/dev/input/event9 (HDA Intel Mic) opened successfully<br>add_connection(): Too many connections.<br>Netlink ACPI Family ID: 17<br>Netlink ACPI Multicast Group ID: 1<br>netlink opened successfully<br>add_connection(): Too many connections.<br>
Press Escape to exit, or Ctrl-C if that doesn&#39;t work.<br>Input Layer:  Type: 4  Code: 4  Value: 28<br>Input Layer:  Type: 1  Code: 28  Value: 0<br>Input Layer:  Sync<br><br>When I press the brightness keys w/o the function key held down I get:<br>
<br>Input Layer:  Type: 4  Code: 4  Value: 199<br>Input Layer:  Type: 1  Code: 102  Value: 1<br>Input Layer:  Sync<br>^[OHInput Layer:  Type: 4  Code: 4  Value: 199<br>Input Layer:  Type: 1  Code: 102  Value: 0<br>Input Layer:  Sync<br>
Input Layer:  Type: 4  Code: 4  Value: 207<br>Input Layer:  Type: 1  Code: 107  Value: 1<br>Input Layer:  Sync<br>^[OFInput Layer:  Type: 4  Code: 4  Value: 207<br>Input Layer:  Type: 1  Code: 107  Value: 0<br>Input Layer:  Sync<br>
<br>However, when I hold down Fn+Home or Fn+End I get no response.  I do get response from holding down Fn+&lt;other thinkpad keys&gt;. This is the same thing with xev. <br><br>Regarding your acpi-netlink ... is that a package I should install? Should I run kacpimon w/ the 2.6.26 and report those values to this report?  <br>
<br>Thanks again for the spending response I really appreciate it!<br>Chris<br><br><div class="gmail_quote">On Fri, Dec 11, 2009 at 9:10 AM, Ted Felix <span dir="ltr">&lt;<a href="mailto:ted@tedfelix.com">ted@tedfelix.com</a>&gt;</span> wrote:<br>
<blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;"> Gnome bypasses acpid, so it sounds like the 2.6.30 kernel doesn&#39;t have thinkpad support turned on, and that&#39;s needed for your brightness keys.<br>

<br>
 Try running kacpimon and see if you get any events for the brightness keys at all.<br>
<br>
<a href="http://tedfelix.com/linux/kacpimon-20091120.tar.gz" target="_blank">http://tedfelix.com/linux/kacpimon-20091120.tar.gz</a><br>
<br>
 Also see my acpid page for the latest news.<br>
<br>
<a href="http://tedfelix.com/linux/acpid-netlink.html" target="_blank">http://tedfelix.com/linux/acpid-netlink.html</a><br>
<br>
Ted.<br>
<br>
Christopher David Desjardins wrote:<br>
<blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">
Package: acpid<br>
Version: 1.0.10-4<br>
<br>
I was running Lenny and needed to upgrade my kernel to 2.6.30 for my<br>
wireless card. However, after upgrading my kernel to 2.6.30 my<br>
brightness keys no longer worked. I was also unable to adjust the<br>
brightness with gnome-power-manager. I initially noticed the issue when<br>
upgrading the kernel and acpid from backports. I then reinstalled and<br>
upgraded to squeeze and used the acpid and kernel image from the testing<br>
repository and it had the same effect. <br>
Just for fun, I threw in a Ubuntu CD (9.10) to see if my brightness keys<br>
would work and they do. I am curious what Ubuntu does here that&#39;s<br>
different than Debian? I am curious if CONFIG_ACPI_PROC_EVENT is still<br>
disabled from the kernel?<br>
<br>
I also think that bug 521280 is similar to this report. However, that<br>
bug appears fixed and thus why I&#39;m opening a new report.<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
  <br>
</blockquote>
</blockquote></div><br>