Hi,<br><br>
I have followed the indications from this site to recompile the backends:<br>
<a href="https://help.ubuntu.com/community/CheckIfScannerIsClone">https://help.ubuntu.com/community/CheckIfScannerIsClone</a><br>
<br>sane-find-scanner -v -v (To identify Id of the vendor, product and chipset)<br>
<br>
<device descriptor of 0x1dcc/0x4817 at 002:004 (Document Capture Technologies Inc. SimpleScan)><br>
bLength               18<br>
bDescriptorType       1<br>
bcdUSB                2.00<br>
bDeviceClass          255<br>
bDeviceSubClass       255<br>
bDeviceProtocol       255<br>
bMaxPacketSize0       64<br>
<b>idVendor              0x1DCC<br>
idProduct             0x4817</b><br>
bcdDevice             3.02<br>
<b>iManufacturer         10 (Document Capture Technologies Inc.)<br>
iProduct              11 (SimpleScan)</b><br>
<br>
...<br>
<br>
<trying to find out which USB chip is used><br>
    checking for GL84x ...<br>
<This USB chip looks like a <b>GL842</b> (result from sane-backends 1.0.21)><br>
found USB scanner (vendor=0x1dcc [Document Capture Technologies Inc.], 
product=0x4817 [SimpleScan], chip=GL842) at libusb:002:004<br><br><br><br>With the above information I found several possible compatible scanners with chip GL841, even though this scanner has GL842 and it is not supported.<br>
<br> /* GL841 devices */<br>  {0x04a7, 0x0474, &visioneer_xp300_model},<br>  {0x04a7, 0x0494, &visioneer_roadwarrior_model},<br>  {0x04a7, 0x049b, &visioneer_xp100_r3_model},<br>  {0x04a7, 0x04ac, &xerox_travelscanner_model},<br>
  {0x04a9, 0x2213, &canon_lide_50_model},<br>  {0x04a9, 0x221c, &canon_lide_60_model},<br>  {0x07b3, 0x0900, &plustek_3600_model},<br>  {0x0a17, 0x3210, &pentax_dsmobile_600_model},<br>  {0x04f9, 0x2038, &pentax_dsmobile_600_model}, /* clone, only usb id is different */<br>
  {0x0a82, 0x4800, &syscan_docketport_485_model},<br>  {0x0a82, 0x4802, &syscan_docketport_465_model},<br>  {0x0a82, 0x4803, &syscan_docketport_665_model},<br>  {0x0a82, 0x480c, &syscan_docketport_685_model},<br>
  {0x1dcc, 0x4810, &dct_docketport_487_model},<br>  {0x1dcc, 0x4812, &syscan_docketport_467_model},<br><br><br>I have tried with all the docketport and the scanner is recognized only by those with the same vendor id 0x1dcc:<br>
<br>//Different vendor id (for example 0x0a82, 0x4802, &syscan_docketport_465_model)<br>scanimage -L<br>    No scanners were identified.<br><br>//Same vendor id: 0x1dcc<br>scanimage -L<br>    device `genesys:libusb:002:007' is a DCT DocketPORT 487 flatbed scanner<br>
<br>But I get a warning and the scanner finally crashes:<br><br>    scanimage >image.pnm<br>      [genesys] WARNING: Your scanner is not fully supported or at least <br>      [genesys]          had only limited testing. Please be careful and <br>
      [genesys]          report any failure/success to <br>      [genesys]          <a href="mailto:sane-devel@lists.alioth.debian.org">sane-devel@lists.alioth.debian.org</a>. Please provide as many<br>      [genesys]          details as possible, e.g. the exact name of your<br>
      [genesys]          scanner and what does (not) work.<br>      ...<br><br>Only Docketport 467 worked and it got to scan, however the image was completely black and when I tried to scan again the scanner wasn't recognized any longer.<br>
<br>I will do some more tests with this model and I have also contact the manufacturer just in case they have a linux driver available. If I finally get it to scan I will post it.<br><br>Thanks for your help! :)<br><div class="gmail_quote">
<br><br>On 26 May 2011 17:07, Daniel Elm <span dir="ltr"><<a href="mailto:delm@bulletscan.com">delm@bulletscan.com</a>></span> wrote:<br><blockquote class="gmail_quote" style="margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); padding-left: 1ex;">
<div link="blue" vlink="purple" lang="EN-US"><div><p class="MsoNormal"><span style="font-size: 11pt; color: rgb(31, 73, 125);">The scanner should probably work since the backend says it works with the Visioneer XP100r3/RoadWarrior/Xerox Travel Scanner, which I believe are rebadged versions of the same model.</span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size: 11pt; color: rgb(31, 73, 125);"> </span></p><div style="border-width: 1pt medium medium; border-style: solid none none; border-color: rgb(181, 196, 223) -moz-use-text-color -moz-use-text-color; padding: 3pt 0in 0in;">
<p class="MsoNormal"><b><span style="font-size: 10pt;">From:</span></b><span style="font-size: 10pt;"> sane-devel-bounces+delm=<a href="http://bulletscan.com" target="_blank">bulletscan.com</a>@<a href="http://lists.alioth.debian.org" target="_blank">lists.alioth.debian.org</a> [mailto:<a href="mailto:sane-devel-bounces%2Bdelm" target="_blank">sane-devel-bounces+delm</a>=<a href="http://bulletscan.com" target="_blank">bulletscan.com</a>@<a href="http://lists.alioth.debian.org" target="_blank">lists.alioth.debian.org</a>] <b>On Behalf Of </b>Enma Ai<br>
<b>Sent:</b> Thursday, May 26, 2011 4:44 AM<br><b>To:</b> <a href="mailto:sane-devel@lists.alioth.debian.org" target="_blank">sane-devel@lists.alioth.debian.org</a><br><b>Subject:</b> [sane-devel] Scanner DocketPORT 468</span></p>
</div><div><div></div><div class="h5"><p class="MsoNormal"> </p><p class="MsoNormal"><br>Hi,<br><br>I'm trying to get to work scanner DocketPORT 468. <br>I already know it is not supported and I have found no discussions related, however I'm giving it a try as the  genesys  backend  provides  support for scanners based on the Genesys Logic GL646 and GL841 chips and I have read in a discussion that GL842 is essentially the same as the GL841.<br>
<br>My OS is: Linux version 2.6.35-28-generic (buildd@rothera) (gcc version 4.4.5 (Ubuntu/Linaro 4.4.4-14ubuntu5) )<br><br>I have (sane-backends) 1.0.21; backend version 1.0.21.<br><br>When connecting the scanner I get:<br>
<br>:dmesg<br>[ 3960.456090] usb 2-5: new high speed USB device using ehci_hcd and address 9<br><br><br>:sane-find-scanner -v<br>found USB scanner (vendor=0x1dcc [Document Capture Technologies Inc.], product=0x4817 [SimpleScan], chip=GL842) at libusb:002:008<br>
<br><br>:scanimage -V<br>scanimage (sane-backends) 1.0.21; backend version 1.0.21<br><br>But:<br><br>scanimage -L<br>No scanners were identified.<br><br><br>Any suggestions? Should I just forget about it and look for another scanner? :)<br>
<br>Thanks and regards<br>Enma :)</p></div></div></div></div></blockquote></div><br><br clear="all"><br>-- <br>* La Niņa Ninja *<br>